fejléc filmzenenet1.jpg

A FILMZENE.NET PORTÁL BLOGJA.

BŐVEBB TARTALOMÉRT KERESD HONLAPUNKAT:

WWW.FILMZENE.NET

Csatlakozz hozzánk!

Utolsó kommentek

Bejegyzések

Friss topikok

A 2013-as Oscar-jelölések a zenei kategóriákban

2013.01.10. 15:52 - filmzene.net

Címkék: oscar filmzene john williams alexandre desplat

Nemrég jelentették be a filmvilág legrangosabb díjának számító Oscar jelöltjeit. A tavalyi év felhozatalából kilenc mozinak van esélye a legjobbnak lenni, ezek a következők: "A messzi dél vadjai - Beasts of the Southern Wild", "A nyomorultak - Les Misérables", "Argó-akció - Argo", "Django elszabadul - Django Unchained", "Lincoln", "Napos oldal - Silver Linings Playbook", "Pi élete - Life of Pi", "Szerelem - Amour", "Zero Dark Thirty".

A legjobb eredeti filmzene kategória éllovasa John Williams a "Lincoln" aláfestésével, és ha lehet hinni a fogadóirodáknak, akkor a nyolcvanegy éves maestro hamarosan begyűjti a hatodik Oscar-díját is. A jelöltek között ott van az tavalyi év másik nagy favoritja, a "Pi élete" zenéje is, melyet Mychael Danna komponált, aki rögtön kétszeres jelölt lett, hiszen a film Danna jegyzete betétdala, a "Pi's Lullaby" is a nomináltak között van. Nem meglepő Alexandre Desplat ötödik jelölése sem, aki idén az "Argo-akció"-ért kaphat szobrot, illetve Dario Marianellié sem, aki pedig az "Anna Kareniná"-hoz írt muzsikájával nyerheti meg második Oscarját. Az ötödik jelölt, kisebb meglepetésre a "Skyfall" zenéjével Thomas Newman lett, aki tizenegyedik akadémiai jelölését szerezte meg ezzel - a rekordjelöltség ellenére Newman szobrot még egyszer sem nyert. A legjobb dalok között nem meglepetés, hogy szerepel a díjra is toronymagas esélyes Adele a "Skyfall" főcímdalával, illetve "A nyomorultak" új betétdala, a "Suddenly". A "Ted" egyik nótájával pedig jelölt lett Seth MacFarlane is, aki egyébként az Oscar idei házigazdája lesz.

 

Legjobb eredeti filmzene:

Anna Karenina – Dario Marianelli

Argo – Alexandre Desplat

Life of Pi – Mychael Danna

Lincoln – John Williams

Skyfall – Thomas Newman

 

Legjobb eredeti dal:

"Before My Time" - Chasing Ice – J. Ralph

"Everybody Needs A Best Friend" - Ted - Walter Murphy, Seth MacFarlane

"Pi's Lullaby" - Life of Pi - Mychael Danna, Bombay Jayashri

"Skyfall" - Skyfall - Adele Adkins, Paul Epworth

"Suddenly" - Les Misérables - Claude-Michel Schönberg, Herbert Kretzmer, Alain Boublil

 

A további jelöltek megtekinthetők a Filmakadémia honlapján.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmzenenet.blog.hu/api/trackback/id/tr355010309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása